Premium subscription

Limited offer: $9.99 FREE

Subscription benefits:

  • Receive exclusive deals
  • Receive promo codes for monitors and TVs
  • Be the first to read our premium content

Come Amazon Associates Guadagniamo da Acquisti Idonei.

Recenzie Monitor Gaming 4K Philips Momentum 278M1 pentru consolele PS5 si Xbox Series X

Momentum 278M1 este un nou monitor lansat de Philips anul acesta. Monitorul este unul construit pentru console in primul rand, dar acesta poate fi folosit foarte bine si cu un computer capabil sa ruleze jocuri in 4K si 60hz(60FPS).

Monitorul acesta vine cu un ecran IPS care ofera imagini si culori excelente din toate punctele de vedere, iar cel mai bun lucru este ca monitorul poate fi conectat atat cu vechea generatie de console cat si cu cele nou aparute, PS5 si XBox Series X. Philips Momentum 278M1 este disponibil si in Romania in multe magazine online cu un pret ce coboara usor sub 2000RON.

Tinand cont ca noile console PlayStation 5 si XBox Series X vor fi cele mai puternice din punct de vedere al specificatiilor, atunci si ecranul pe care il conectati la acestea trebuie sa se ridice la un nivel la fel de inalt. Acest monitor ofera culori vii si vibrante, iar functiile de gaming ofera timp de raspuns mic si latenta foarte mica pentru comenzile trimise de controller-ul consolei.

Mai jos gasiti info si pareri destul de obiective legate de acest Philips Momentum 278M1. Va rog sa tineti cont de faptul ca acest monitor este unul construit pentru gaming si este special facut pentru console de gaming: PS5, Xbox Series X, PS4, PS4 Pro, Xbox One, etc. In cazul in care va place ca ecranul pe care va jucati sa arate si bine, atunci acest monitor ofera tot ce aveti nevoie, iar luminile Ambiglow LED de pe spate sunt un plus.

Design:

Design-ul monitorul este excelent ce ofera margini inguste, un stand greu si foarte stabil, ergonomie completa care ne lasa sa ajustam pozitia ecranului in orice directie dorita, iar spatele monitorului ofera lumini Ambiglow.

Luminile de pe spatele acestui monitor sunt au suport pentru sincronizarea culorilor cu imaginile ce se desfasoara pe ecran. Ambiglow permite ajustarea intensitatii culorilor, iar daca nu va place efectul de sincronizare atunci puteti seta ca LED-urile sa afiseze o singura culoare statica sau sa opreasca complet aceasta iluminare. Pentru o sincronizare eficienta a culorilor cu imaginile afisate pe ecran trebuie facuta actualizare la ultimele drivere gasite pe site-ul Philips.

Piciorul monitorul este fabricat fabricat dintr-un metal greu care face ca intregul ansamblu sa para a fi de calitate premium. Piciorul ofera si management de cabluri pentru ca cei ce-l folosesc sa ascunda complet cablurile pe care le foloseste acest monitor.

Ecran:

Ecranul monitorului masoara 27-inch(68.6cm) si este unul de tip IPS, iluminat W-LED, cu protectie Anti-Glare 3H, iar rezolutia pe care ne-o ofera este una 4K 3840 x 2160 cu o rata de refresh de maxim 60hz. Densitatea pixelilor este de 163PPI iar timpul minim de raspuns al monitorul coboara pana la 4ms.

Intensitatea luminozitatii nu trece de 350nits, contrastul monitorul este unul standard ce masoara 1000:1, iar cu ajutorul functiei de SmartContrast Mega Infinity DCR culoarile inchise vor fi redate foarte bine in timpul unor scene mai intunecate afisate atunci cand ruleaza un joc. Valorile Gamut ale culorilor afisate de acest monitor sunt: 105% sRGB, 89% Adobe RGB si 91% NTSC cu o valoare Delta E mai mica de 2 atunci cand este folosit spectrul sRGB.

Ecranul lui Philips Momentum 278M1 vine cu functii care reduc oboseala ochilor care apare in timpul sesiunilor lungi: Flicker-free si LowBlue Mode. De asemenea, acest ecran IPS ofera unghiuri de vizualizare excelente, iar culorile nu se pierd atunci cand ecranul este privit din unghiuri diferite.

Meniul ecranului si setarile acestuia se controleaza folosit butonul joystick de pe spate. Acesta se afla undeva la mijloc in partea dreapta a carcasei. Butonul este destul de rapid, dar at trebui sa aveti grija atunci cand il manevrati sa nu atingeti ecranul cu degetul mare si sa incercati sa folositi laterala carcasei pentru sprijin.

Porturi de conectivitate:

Acest model de Philips Momentum vine cu un port DisplayPort 1.4, doua porturi HDMI 2.0, un USB-B, un hub de 4 porturi USB 3.2 dintre care doua vin cu "fast charge" si o mufa jack pentru casti. Din pacate monitorul nu ofera port HDMI 2.1 care sa fie compatibil cu noile console PS5 si Xbox Series X si S, iar din aceasta cauza monitorul nu o sa suporte rezolutie 4k cu 120hz.

Monitorul are incorporate si doua boxe de 5W fiecare, iar pentru cei ce nu au un sistem audio conectat la computer este excelent. Boxele nu se aud extraordinar de tare, dar pentru cineva care nu foloseste computerul pentru muzica este in regula. In cazul in care ascultati muzica pe PC atunci un sistem audio este de regula recomandat in detrimentul folosirii oricaror modele de boxe integrate.

Alte functii:

Meniul monitorului este disponibil in 21 de limbi internationale, dar din pacate Limba Romana lipseste din aceasta lista. Puteti alege sa folositi afisajul monitorului in: Engleza, Franceza, Germana, Italiana, Spaniola, Rusa, Portugheza, Finlandeza, Portugheza Braziliana, Olandeza, Ceha, Greaca, Maghiara, Koreeana, Poloneza, Chineza Traditionala si Simplificata, Ukraineana sau Suedeza.

Monitorul vine si cu suport pentru VESA 100x100 in cazul in care doriti sa il montati pe un suport de birou sau pe un perete. Standul care vine din fabrica cu Momentum 278M1 permite ajustarea inaltimii, rotirea pe orizontala a ecranului si gradul de inclinare al acestuia.

Acest monitor este pre-calibrat din fabrica ceea ce inseamna ca nu veti fi nevoiti sa umblati la culori prea mult deoarece toate jocurile testate pe acest monitor au redat o fidelitate excelenta a culorilor tot timpul. Monitorul acopera 105% din spectrul sRGB, 91% NTSC si 89% Adobe RGB. Nivelul luminozitatii este uniform peste tot ecranul si nu veti observa absolut nicio problema in timpul jocurilor.

Monitorul vine si cu Low Input Lag, iar in jocurile cu actiune foarte rapida precum titlurile Call of Duty veti observa ca acesta este aproape inexistent iar actiunile sunt mult mai receptive si rapide.

Philips Momentum 278M1 este certificat HDR400, iar luminozitatea maxima nu este una extraordinare, dar nu ar trebui sa intampinati probleme atunci cand contrastul este dat la maxim. Atunci cand scenele sunt foarte intunecate se pot observa anumite umbre peste culoarea neagra, dar acestea nu sunt deranjante si in cazul in care nu sunteti multumiti puteti ajusta nivelul contrastului foarte usor direct din setarile jocurilor sau folosind meniul monitorului.

Tinand cont ca monitorul suporta 4K si 60hz acesta este un model excelent pentru noile console Xbox Series X si PlayStation 5 deoarece veti atinge FPSuri apropiate de rata de refresh a monitorului, iar jocurile vor parea a fi mult mai fluide, fara sacadari si fara alte artefacte ce pot fi observate in anumite jocuri pe vechile modele de console.

Philips Momentum 278M1 este unul dintre cele mai bune monitoare pe care le puteti cumpara anul acesta in cazul in care vreti ca jocurile preferate sa aiba un timp de raspuns mic, culori bune si un pret mai mult decat decent. Marimea monitorului este de asemenea un atu pentru ca masoara 27 de inci, iar asta va permite sa stati mai aproape de ecran fara riscul de a obosi ochii foarte repede.

Acest model de monitor poate fi folosit si impreuna cu un computer, dar ar trebui sa stiti ca nu ofera Adaptive Sync, Free-Sync sau G-Sync. In cazul in care cautati un nou monitor pentru computer, atunci ar trebui sa cautati alte modele care ofera rata de refresh variabila si Adaptive Sync.

Concluzii:

Monitorul Philips Momentum 278M1 este o alegere excelenta pentru noile console pentru ca ofera o calitate a imaginii inalta cu o fidelitate a culorilor excelenta, timp de raspuns mic, design foarte frumos cu margini subtiri si lumini Ambiglow LED asezate pe spatele carcasei.

Leggi di Più
Dell UltraSharp U3824DW curved gaming monitor is official

Introducing the latest in immersive display technology: a stunning 37.5" screen boasting a UWQHD 3840 x 1600 resolution ...

MSI Confirms the MPG 491CQP QD-OLED 144hz UltraWide curved gaming monitor specs

MSI's debut into the realm of 49-inch curved gaming displays comes in the form of the "MPG 491CQP QD-OLED." This ...

LG 27GS95QE OLED Gaming Monitor confirmed with LG.Display WOLED 1300nits panel

The 27GS95QE offers a 16:9 aspect ratio with a resolution of 1440p and a rapid 240Hz refresh rate. In contrast, the ...

BenQ MOBIUZ EX321UX 4K 144Hz IPS Panel and 1,152-zone Mini LED Backlight

Introducing the latest addition to the MOBIUZ series, the BenQ EX321UX, is a cutting-edge 31.5-inch monitor packed with ...

LG Confirms Final Specs for 32GS95UE DualMode OLED Screen

LG's 32GS95UE gaming monitor comes with a DualMode screen which means that you will get to enjoy two different ...

Xiaomi presents the Redmi Display G Pro 27 gaming monitor

Introducing the Redmi Display G Pro 27, a gaming-centric marvel boasting a 27-inch 2K (2560x1440) screen engineered to ...